ERASMUS+ TANITIM KONFERANSI

ERASMUS+ TANITIM KONFERANSI

Genç Girişimciler Topluluğu’nun organize ettiği, Erasmus+ Tanıtım Konferansı, 19 Mart 2019 Salı günü Yahya Kemal Salonu’nda öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.


Erasmus+ Tanıtım Konferansı, diğerlerinden farklı olarak sadece teorik bilgilerin paylaşıldığı bir konferans değil aynı zamanda Erasmus tecrübesi yaşamış konukların sunumları pratiği de içermektedir. Bu anlamda konferansa Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Koordinatörü Mahmut Sami MERTin yanı sıra Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Merve DOĞAN, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Ayşegül ÜZER ve Nur MAMALI konuşmacı olarak katıldılar.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bahadır UYSAL, Erasmus+ programı kapsamında çok fazla kontenjan açıldığını, ancak öğrencilerimizin gereken ilgiyi göstermediklerini, bu ilgisizliğin yaşayabilecekleri belirsizlikten duyulan endişe olduğu söyleyerek gerçekleştirilen konferansla aktarılacak tecrübelerin öğrencilerimizi cesaretlendireceğini umduğu ifade etti. Topluluk Başkanı Umut Mert ÖZKAN ise yeni kurulan bir topluluk olarak çok çaba sarf ettiklerini, Red Bull Paper Wings ve Erasmus+ Tanıtım Konferansı ile aynı anda iki önemli etkinliği yürüttüklerini ifade ederek katılımcılara ve GGT ailesine teşekkür etti.



Dış İlişkiler Ofisi Erasmus+ Koordinatörü Mahmut Sami MERT konuşmasına, ilk defa bir öğrenci topluluğunun talebi ile bir sunum yaptığını ifade ederek başladı. Mert konuşmasında başvuru şartları, başvuru süreci ve sınavlar ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Bu tecrübeyi yaşanan öğrencilerin tekrar gitmek istediklerini ancak sürecin herkesin bu imkandan faydalanabilmesi için tasarlandığını söyledi.

Daha önce Polonya’da Erasmus değişim öğrencisi olarak bulunan Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Ayşegül ÜZER ve Nur MAMALI yurt dışına çıkış ile başlayan ve zorluklar içeren süreci bir sunumla anlattılar. Pasaport işlemlerinden banka işlemlerine, konaklama imkanlarından ders işlemlerine kadar karşılaşılabilecek bütün sorunların ve çözüm önerilerinin dile getirildiğini sunum, hazırlanan eğlenceli bir video ile son buldu.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Merve DOĞAN ise konaklama ile ilgili yaşadığı sorunlara rağmen çok güzel anılarla yurda döndüğünü, Dış İlişkiler Ofisinin bu süreçte her zaman bir e-posta kadar yakınlarında olduğu ve herkesin bu deneyimi tecrübe etmesi gerektiğini ifade etti.

Soru cevap kısmı ile devam eden program, katılımcılara çiçek takdimi ile son buldu.


FOTO GALERİ


Hayri KILIÇ

Bir Cevap Yazın